Комунальний заклад «Запорізький академічний обласний театр юного глядача»

Запорізької обласної ради

каса (061) 286 29 72пн.-нд. 10:00 - 17:00онлайн КУПИТИ КВИТОК

You are here:ГоловнаВиставиДля дорослихBella Figura

Bella Figura

                                                                                        за п'єсою Я.Реза

історія життя нашого часу на дві дії

Тривалість вистави 2 год. 15 хв.


Дія починається на стоянці для машин біля шикарного ресторану. Вже с перших хвилин глядач потрапить у напружені драматичні події. Хоча здається – звичайна ситуація. Коханці приїхали до ресторану, щоб гарно провести час. Неочікувана зустріч зі знайомими не змінила їхню програму: нічого, можна разом повечеряти в затишному місці на тлі природи. Все банально? Аж ніяк! Бо цю п’єсу написала Ясміна Реза, одна з найяскравіших зірок театрального світу. Її називають театральним хітмейкером. П’єси Ясміни перекладені 35 мовами і йдуть у театрах всього світу. Французька актриса театру і кіно, сценаристка, романістка і драматургиня має найпрестижніші нагороди, серед яких премії Мольєра, Лоуренса Олів’є, Тоні, приз Кітери. Ясміна Реза пише історії, які відкривають глибинні болі та проблеми, стирають зовнішній лоск і зривають покрови.
La bella figura… Що приховується у цьому красивому, багатозначному філософському понятті? Ми презентуємо себе й обираємо стиль, культуру, інтереси, почуття… Творимо власний образ. А що за привабливим виглядом?
Отже, Борис привіз свою коханку до ресторану, який йому порадила… дружина. Його бізнес на межі краху, але він не втрачає оптимізму та завзяття. Родина, котру він із подругою зустрів у ресторані, відзначає день народження матусі – й у них, звісно, свої приховані «скелети у шафі». Від цієї історії – іноді кумедної, іноді іронічної, безглуздої, драматичної (як зазвичай у реальному житті тут намішано всього) неможливо відірватися: потаємними рухами вона захоплює і несе у вир сценічної магії.
«Bella Figura» написана у 2015 році спеціально для видатного сучасного німецького режисера Томаса Остермайєра, постановку якої він здійснив на сцені Берлінського театру «Schaubühne».

Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Геннадій Фортус
Художник-постановник – Ірина Кохан
Музичне оформлення – Олександр Кучер

У виставі грають: заслужені артисти України Любов Фриган, Юрій Драненко, Олександр Фортус, артисти Анна Симонова і Маріанна Фортус.

Календар вистав

Вистави для дорослих

Підпишись на розсилку

Поділитися в соц.мережах: